info3.JPGTechnikai okok miatt (az egyszerűbb lebonyolítás okán) ma nem a tegnapi cél helyszínéről (azaz Szigligetről), hanem Badacsonyból indították a mezőnyt. Balatonfüredig kellett ma futnunk, ami 43,6 km-t jelent, elvileg tehát a legkönnyebb szakasz (de mindenképpen a legrövidebb) várt ránk. Csakhogy az útvonalon meglehetősen sok az emelkedő, és ma még az eddigi két napnál is melegebb, már-már nyári idő fogadta a futókat. Ráadásul most nem sikerült 100 %-osan regenerálódnom a tegnapi futásból, egy pici izomláz maradt a combjaimban.

A mai napra sok szurkoló jutott rám, ami igazán jól esett és feldobott: Timin és szüleimen kívül két Bringaklubos ismerősöm is velünk tartott Zánkáig (Lajos és Józsi), továbbá Vojnovits Csabi és párja, Kati is kísértek autóval egészen Füredig. A korábbi napokhoz képest amúgy is "zsúfolt" volt a pálya, hiszen csatlakozott a versenyhez a FélBalaton (utolsó két napi táv), továbbá a Maratonfüred 100 fős mezőnye, akik ráadásul előttünk indultak, így a zömét meg is előztük az út során. Mentálisan mindenképpen jót tesz, ébren tartja az embert, ha ennyi minden történik a pályán futás közben.

Aztán ahogy elindultunk, viszonylag hamar bemelegedtek az izmok, így már nem fájt annyira a futómozgás. Gond nélkül tudtam haladni, méghozzá elég sebesen, a tegnapi naphoz hasonlóan 4:30 és 4:35 közötti tempóban, pontosan 145-ös pulzussal. A különbség csak annyi volt, hogy tegnap a szakasz alatt folyamatosan fáradtam és lassultam, ma pedig sikerült egyenletes sebességgel haladnom egészen a végéig, sőt, az utolsó 8 km-en még egy hosszú hajrát is sikerült kivágni.

Az emelkedők érdekes módon meg se kottyantak, a sík részeken pedig végig úgy éreztem, mintha lejtmenetben futnék :) Egy szó, mint száz: ma igen jó napot fogtam ki, végig jól esett a futás, az eddigi leggyorsabb átlagtempó (4:33) és az eddigi legalacsonyabb pulzusérték (149) jött ki a 43,6 km végére, amikor is az indulás után 3 óra 18 perc valahány másodperccel beérkeztem a füredi Tagore sétányra (előtte még Tihanynál Timi is beszállt mellém futni 1200 m erejéig).

rajt.JPGAz összetettben változatlanul a 7. helyen állok, bár 1-2 előttem álló futó határozottan fáradni és lassulni látszik, azért még kitart az első napokon összegyűjtött előnyük. Annyi változás van még, hogy a tegnapi napon még csak 19 mp-el mögöttem álló cseh fiú ma majdnem fél órát kapott tőlem (gyakorlatilag tehát leszakítottam), míg a másik cseh fiú (aki 8 perccel követett) feladta a versenyt.

A mai éjszakát Tihanyban töltöm, mert holnap nagyon korán (már 8 órakor) rajtolunk az utolsó szakaszra, amit talán nem is bánunk a meleg miatt. Hamarosan jelentkezek az utolsó nap híreivel is, vajon sikerül-e célba érkeznem Siófokon? Már csak 52,2 km választ el tőle!



A bejegyzés trackback címe:

https://maratonfuto.blog.hu/api/trackback/id/tr644322805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása