Néhány éve alakult Zalaegerszegen az amatőr hosszútávfutók összefogására hivatott egyesület, a Zalaegerszegi Aszfaltszaggatók SE (ZASZ), melynek alapító (sőt, jelenleg elnökségi) tagja vagyok.

A klub inkább baráti társaságként, mint komoly költségvetés fölött rendelkező szervezetként működik, de talán ez rendben is van így, hiszen így tisztán arról szólhat az egyesület, amire létrejött: a futást szeretők egy közösségbe gyűjtéséről. Örömmel látjuk, hogy a futás egyre népszerűbb, és a klubunkat is egyre többen keresik fel, és csatlakoznak a csapathoz.

A lelkes szervezőmunka eredményeként 2008 óta rendezzük meg minden évben a saját versenyünket, az egyre népszerűbb, és 2011-ben már 250 indulót mozgósító Szaggasd az aszfaltot! elnevezésű versenyt a Bagod és Zalalövő közötti kerékpárúton. Ezen kívül 2011-ben egy jól sikerült országos bajnokságot (100 km-en) is rendezett az egyesület.

Egyesületünk weboldala:

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://maratonfuto.blog.hu/api/trackback/id/tr633310764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása